Loading...
Teemat2019-02-19T09:22:23+00:00

Tehdään Suomesta maailman turvallisin maa

Turvallisuus on hyvinvointiyhteiskuntamme paras perusta. Viime vaalikausien leikkaukset muun muassa poliisilta ovat  heikentäneet kansalaisten kokemaa turvallisuudentunnetta.

Tällä hetkellä poliisilta jää selvittämättä yli 100 000 rikosta vuosittain. Samalla poliisin palvelut karkaavat yhä kauemmas, eikä palveluita saa enää riittävän läheltä. Näin ei voi jatkua.

Turvallisuuden vahvistamiseksi tarvitaan sekä korjaavia että ennaltaehkäiseviä toimia. Nuorten osattomuuden vähentäminen on teko myös yhteiskunnan eheyden ja turvallisuuden puolesta.

Siksi seuraavalla vaalikaudella:

  • Poliisien määrää on kasvatettava, tavoitteena 7 850 poliisin taso.
  • Nuorten syrjäytymiseen on puututtava ennaltaehkäisevästi.

Torjutaan eriarvoisuutta – tässä ja nyt!

Eriarvoisuus on yhteiskuntamme tänään kohtaamista ongelmista kaikkein viheliäisin. Meidän ei tule antaa eriarvoisuuden kasvaa. Eriarvoisuuden torjumiseksi tarvitaan tekoja – tässä ja nyt!

Eriarvoisuus on sitä, kun pienituloinen eläkeläinen joutuu valitsemaan ruoan ja lääkkeiden ostamisen väliltä. Eriarvoisuus on sitä, kun lukiolainen joutuu keskeyttämään opintonsa, koska oppikirjat maksavat liikaa.

Hyvinvointiyhteiskuntamme keskeisin lupaus on aina ollut, että kaikki pidetään mukana. Tästä lupauksesta emme voi luopua, jos haluamme säilyttää hyvinvointiyhteiskunnan huomennakin.

Siksi seuraavalla vaalikaudella:

  • Pidennetään oppivelvollisuutta, jotta kukaan ei jää toisen asteen koulutuksen ulkopuolelle.
  • Tehdään tuntuva korotus pieniin eläkkeisiin eläkeläisköyhyyden vähentämiseksi.

Pidetään huolta Uudenmaan menestyksestä

Uudenmaan alueen menestys on koko Suomen kasvun veturi. Alueemme kasvu ei ole muulta Suomelta pois. Kun Uusimaa kasvaa ja kehittyy, saa kasvusta osansa myös alueemme ulkopulinen Suomi.

Seuraavalla vaalikaudella on investoitava pitkäjänteisesti Uudenmaan väyliin ja raiteisiin. Pääradan kapasitteettia on kasvatettava ja väylien korjausvelkaa on pienennettävä, jotta väylät pysyvät kunnossa.

Eduskuntaan tarvitaan päätöksentekijöitä, jotka näkevät alueemme merkityksen koko maan menestykselle. Tarvitaan tietoa alueemme näkökulmista, mutta myös taitoa edistää alueemme asioita.

Siksi seuraavalla vaalikaudella:

  • Investoidaan rohkeasti Uudenmaan väyliin ja raiteisiin, mikä tukee alueen kilpailukykyä.
  • Torjutaan tiemaksut, jotta työssäkäynnille ei nouse uusia esteitä.

Ota yhteyttä

Eemeli Peltonen
eemeli.peltonen@jarvenpaa.fi
0505579092