Slider

Yhteistyötä Järvenpään parhaaksi

Todellinen vaikuttaminen edellyttää herkkyyttä kuunnella, halua paneutua asioihin ja kykyä yhteistyöhön. Kahden valtuustokauden kokemuksella tiedän, että yksin kukaan ei saa mitään pysyvää aikaiseksi. Siksi kaiken vaikuttamisen perusta on aina yhteistyössä. Niin se vain on, että yhdessä olemme enemmän.

Paikallinen päätöksenteko on minulle ennen kaikkea yhteistyötä asukkaiden, yhdistysten, yrittäjien ja muiden luottamushenkilöiden kanssa. Valtuustossa ei ole valtakunnan politiikasta tuttua jakoa hallitukseen ja oppositioon. Näin täytyy olla jatkossakin, jotta kaupungin asiat pysyvät tekemisen keskiössä.

Emme tarvitse paikalliseen päätöksentekoon riitelyä ja repimistä, vaan yhteistyötä Järvenpään parhaaksi. Kuluvalla valtuustokaudella Järvenpään kaupunginvaltuuston puheenjohtajana olen pyrkinyt toimimaan rakentavalla tavalla, jossa haasteita mieluummin ratkotaan yhdessä, kuin etsitään syyllisiä.

Kaikkein tärkeintä on hyvinvointi

Hyvinvointi on hyvän elämän perusedellytys. Paikallisesti voidaan tehdä paljon kaikenikäisten asukkaiden hyvinvoinnin ja terveyden edistämiseksi. Koronaviruspandemia on vain korostanut hyvinvointiin panostamisen tärkeyttä. Hyvinvointiin panostaminen on samalla parasta ennaltaehkäisyä.

Liikkuvassa kaupungissa voidaan paremmin. Siksi houkutteleviin ulkoilualueisiin ja monipuolisiin liikuntapaikkoihin kannattaa satsata, olipa kyse frisbeegolfradasta tai keskuskentän kehittämisestä. Laadukas liikuntapaikkarakentaminen on investointi, joka maksaa itsensä moninkertaisesti takaisin.

Kaupunki ei voi yksin tehdä kaikkea. Siksi sen on mahdollistettava asukkaiden, yhdistysten ja yhteisöjen toimintaa. Kaupungin kohtuuhintaisia ja maksuttomia tiloja täytyy olla jatkossakin tarjolla yhdessä tekemiseen. Olipa sitten kyse ikäihmisten kerhotoiminnasta tai järjestön syyskokouksesta.

Kohti ikäystävällistä kaupunkia

Järvenpään väestö ikääntyy voimakkaasti tulevina vuosina. Siksi Järvenpään on oltava aidosti ikäystävällinen kaupunki. Tämä tarkoittaa ikäihmisten huomioimista kaupunkia ja sen palveluita suunniteltaessa. Asennoitumisen on oltava sellainen, että ikäihmiset nähdään voimavarana kaupungille.

Ikäystävällisessä kaupungissa kiinnitetään huomiota esteettömyyteen, tuetaan ulkoilu- ja liikuntamahdollisuuksia sekä huolehditaan ikäihmisten tarvitsemista palveluista. Sosiaali- ja terveydenhuollon palveluissa on parannettava sujuvaa hoitoon sekä palveluun pääsyä.

Ikäystävällisessä kaupungissa ikäihmisten näkemyksiä kuunnellaan. Kaupunki ei toteuta vain sähköisiä kyselyitä, vaan jalkautuu kohtaamaan ikäihmisiä. Ikäihmiset tekevät valtavasti vapaaehtoistyötä, jonka arvo on todella suuri. Kaupungin tulee tukea ja edistää ikäihmisten vapaaehtoistoimintaa.

Ota yhteyttä

Eemeli Peltonen
eemeli.peltonen@jarvenpaa.fi
0505579092