Kolumni: Keskustan liikuntapuisto tuo kaivattua parannusta

Kolumni on julkaistu Keski-Uusimaassa 2. syyskuuta 2023.

Ensi lauantaina Järvenpään keskusurheilukentällä pelataan historiallinen jalkapallo-ottelu. Järvenpään Palloseuran ja Käpylän pallon mittelö miesten ykkösessä on jäämässä viimeiseksi otteluksi nykymuotoisella keskusurheilukentällä. Syyskuussa urheilukenttä menee remonttiin osana keskustan liikuntapuistohanketta.

JäPS on perinteisesti pelannut kotiottelunsa 1950-luvulla rakennetulla keskusurheilukentällä. Kentän legendaariset mutta rapistuneet puitteet eivät enää pitkään aikaan ole olleet tätä päivää. Painetta kentän kunnostustöille ovat lisänneet myös olosuhdevaatimukset, joiden on täytyttävä JäPSin nykyisellä sarjatasolla.

Järvenpään kaupungilla on vahva tahto saattaa keskuskentän olosuhteet ajan tasalle. Liikuntapuistohanke on sisältynyt kaupungin investointiohjelmaan jo pitkään ja sitä on edistetty tarvittavilla päätöksillä sujuvasti. Jos kaikki etenee suunnitelmien mukaan, urheillaan kentällä uusituissa puitteissa jo ensi vuoden toukokuussa.

Remontissa keskusurheilukentän laatutasoa kasvatetaan vastaamaan jalkapallon pääsarjatason vaatimuksia. Kentän katsomorakenteet, valaistus ja huoltotilat uusitaan. Jatkossa kokonaan katetusta katsomosta löytyy istumapaikka 1 500 katsojalle. Kentän käytettävyyttä lisätään myös uusimalla kentän pinnoite tekonurmeksi.

Vaikka keskustan liikuntapuistohanke tuo kaikkein kipeimmin kaivatun parannuksen keskusurheilukentälle, tuo hanke mukanaan muitakin parannuksia. Esimerkiksi yleisurheilun olosuhteiden kehittäminen kuuluu hankkeeseen. Juoksuradat löytyvät jatkossakin keskusurheilukentältä ja heittopaikat siirtyvät Juholanpellolle.

Juholanmäen puolelle rakentuvat tenniskentät, jotka otetaan talvella käyttöön jääkiekkokaukaloiksi. Juholanpellolle toteutettava pelailunurmi taas mahdollistaa omaehtoisen pelailun ja liikunnan. Hankkeen suunnittelussa on kuunneltu tarkoin käyttäjiä, jotta hanke vastaisi mahdollisimman hyvin käyttäjien tarpeita.

Kuntien ja kaupunkien investointiohjelmista liikuntapaikkarakentaminen muodostaa yleensä vain pienen osan. Siksi jokaisesta liikuntaan ja urheiluun kohdistuvasta investoinnista – lajista riippumatta – on syytä iloita. Nämä hankkeet tukevat tärkeää pyrkimystä suomalaisten liikunnallisuuden ja harrastamisen edistämiseksi.

Jaa julkaisu

Eemeli Peltonen

Kansanedustaja (sd.) ja Järvenpään kaupunginhallituksen puheenjohtaja

Jatka lukemista

Vappupuheeni Järvenpäässä ja Tuusulassa 1.5.2024

Pidin 1.5.2024 vappupuheeni Järvenpään demareiden vappujuhlassa Rantapuistossa ja Tuusulan demareiden Torppa Wapussa Hyrylän Torpalla. Muutokset puhuttaessa mahdollisia. Arvoisat vapun juhlijat, hyvät ystävät! Kevätaurinko tervehtii meitä