Kasvun paikka ihmisille ja yrityksille

Kirjoitus on julkaistu Järvenpään Yrittäjien Yrittäjä-lehdessä syksyllä 2022.

Paikallisen yritystoiminnan näkymät meillä Järvenpäässä ovat myönteiset huolimatta aikamme haasteista, kuten koronapandemiasta ja Ukrainan sodasta. Järvenpääläisten yritysten kokonaisliikevaihto on kasvanut vuosi vuodelta, uusia yrityksiä perustettiin viime vuonna yli 300 ja myös työpaikkojen määrä on kasvussa. Nämä tunnusluvut antavat aihetta toiveikkuuteen tulevasta.

Näistä lähtökohdista Järvenpään kaupunki on ryhtynyt laatimaan uutta yritys- ja elinkeino-ohjelmaa. Ohjelmassa määritellään pitkän aikavälin tavoitteet kaupungin yritys- ja elinkeinotoiminnan kehittämiselle. Rakenteilla on kattava kokonaisuus, jossa otetaan kantaa muun muassa yritysten kasvun tukemiseen ja kansainvälistymiseen sekä yrityksille tarjottaviin palveluihin.

Kaupunki haluaa jatkossakin olla luotettava kumppani yrityksille. Kaupungin on purettava yritystoiminnan esteitä ja tuettava niiden kasvua. Jos onnistumme yritys- ja elinkeinopolitiikassa, yhä useampi Järvenpäässä toimiva yritys haluaa myös pysyä täällä. Syntyy hyvän kierre, kun hyvässä kasvun vauhdissa oleva yritys työllistää, tuottaa palveluita ja lisää elinvoimaa täällä Järvenpäässä.

Yrittäjien merkitys kaupungille ei kuitenkaan ole typistettävissä vain veroeuroihin, työpaikkoihin ja kasvuun. Paikalliset yritykset ovat koko kaupungin 71-vuotisen historian ajan vahvistaneet kaupungin mainetta, vieneet Järvenpäätä maailmankartalle ja tuottaneet hyvinvointia asukkaille. Yritykset ovat korvaamaton osa sitä alati sykkivää yhteisöä, joka tekee Järvenpäästä Järvenpään.

Uskon vahvasti siihen, että kaupungin ja yritysten menestys kulkevat käsi kädessä. Mitä paremmat edellytykset yrittämiselle yhdessä luomme, sitä parempaan suuntaan kehittyy koko kaupunki. Meillä on kaikki edellytykset tehdä Järvenpäästä metropolialueen pohjoinen keskus. Juuri hyväksytyn kaupunkistrategian sanoin: Järvenpää haluaa olla kasvun paikka ihmisille ja yrityksille.

Jaa julkaisu

Eemeli Peltonen

Kansanedustaja (sd.) ja Järvenpään kaupunginhallituksen puheenjohtaja

Jatka lukemista

Vappupuheeni Järvenpäässä ja Tuusulassa 1.5.2024

Pidin 1.5.2024 vappupuheeni Järvenpään demareiden vappujuhlassa Rantapuistossa ja Tuusulan demareiden Torppa Wapussa Hyrylän Torpalla. Muutokset puhuttaessa mahdollisia. Arvoisat vapun juhlijat, hyvät ystävät! Kevätaurinko tervehtii meitä