Kolumni: Vireää kaupunkielämää Järvenpäässä

Kolumni on julkaistu Keski-Uusimaassa 30. kesäkuuta 2022.

Järvenpään kesään kuuluvat keskeisesti kaupunkilaisia yhteen kokoavat tapahtumat. Kaksi koronan sävyttämää poikkeusvuotta pakottivat supistamaan tapahtumia tai perumaan ne kokonaan. Tänä kesänä voimme viimein huokaista helpotuksesta, kun pääsemme jälleen osallistumaan Järvenpään kesän tuttuihin tapahtumiin ilman koronarajoituksia.

Kaupungille tapahtumat ovat merkittävä yhteisöllisyyden ja asukkaiden hyvinvoinnin lähde. Tapahtumat lisäävät kaupungissa asuvien viihtyisyyttä mutta myös houkuttelevat ulkopaikkakuntalaisia tutustumaan Järvenpäähän. Kesällä Järvenpää näyttää parhaat puolensa. Monella meistä on unohtumattomia kokemuksia esimerkiksi Puistobluesista ja Meidän Festivaalista sekä kävelykadun Jannen piknikistä.

Kaupunginvaltuusto hyväksyi kevään viimeisessä kokouksessaan Järvenpäälle uuden strategian. Asiakirja määrittää kaupungin kehittämisen suunnan seuraavaksi kahdeksaksi vuodeksi. Strategian yksi kolmesta painopisteestä on vireän kaupunkielämän kehittäminen. Painopiste tarkoittaa kaupungin vahvaa sitoutumista erilaisten tapahtumien, monipuolisen kulttuurin ja asukkaiden yhteisöllisyyden edistämiseen.

Kaupunki ei voi onnistua yksin painopisteen toteuttamisessa. Kaupunki tarvitsee kumppaneikseen kaupungissa toimivia yhdistyksiä, yrityksiä ja muita toimijoita, jotka tälläkin hetkellä toteuttavat tapahtumia kaupungissa. Tämä työ tehdään useimmiten kokonaan vapaaehtoisuuden pohjalta. Kaupungin on oltava kumppani ja mahdollistaja, jonka tulee toiminnallaan mieluummin purkaa kuin luoda esteitä tapahtumille.

Tulevaisuudessa kunnilta vaaditaan aiempaakin enemmän omaleimaisuutta ja erottautumista kilpailtaessa uusista asukkaista. Järvenpää, jossa nostattavia elämyksiä voi kokea viiden minuutin päästä kotiovelta, näyttäytyy varmasti monien silmissä vetovoimaisena. Siksi vireään kaupunkielämään panostaminen on viisasta myös pitkällä aikavälillä.

Jaa julkaisu

Eemeli Peltonen

Kansanedustaja (sd.) ja Järvenpään kaupunginhallituksen puheenjohtaja

Jatka lukemista

Vappupuheeni Järvenpäässä ja Tuusulassa 1.5.2024

Pidin 1.5.2024 vappupuheeni Järvenpään demareiden vappujuhlassa Rantapuistossa ja Tuusulan demareiden Torppa Wapussa Hyrylän Torpalla. Muutokset puhuttaessa mahdollisia. Arvoisat vapun juhlijat, hyvät ystävät! Kevätaurinko tervehtii meitä