Kolumni: JäPSin menestyksestä iloitsee koko kaupunki

Kolumni on julkaistu Keski-Uusimaassa 30. lokakuuta 2021.

Järvenpään Palloseuran miesten edustusjoukkue teki 3. lokakuuta paikallista urheiluhistoriaa. Voitto Kuopion illassa pelatussa ottelussa varmisti JäPSin sarjanousun miesten Ykköseen. Historiallinen sarjanousu on jo kauan ollut JäPSin tavoitteena. Sen eteen on tehty pitkäjänteisesti töitä niin kentällä kuin kentän ulkopuolellakin.

JäPSin menestys on yhteinen ilonaihe koko kaupungille. Sarjanousu osui ajoitukseltaankin juuri oikeaan hetkeen. Pandemian aikana moni lapsi ja nuori on ajautunut pois liikunnan parista. JäPSin menestys voi osaltaan motivoida nuoria palaamaan liikuntaharrastuksiin. Uudet JäPS-tähdet toimivat siinä oivallisina innostajina.

Toivon, että JäPSin sarjanousu saa lapsia ja nuoria hakeutumaan liikunnan pariin lajiin katsomatta. Pääasia kun on, että yhä useampi järvenpääläinen löytäisi pitkään jatkuneen poikkeusajan jälkeen uudelleen liikunnan ilon arkeensa. Liikunta on parasta lääkettä koronan varjossa yleistyneisiin terveyden ja hyvinvoinnin ongelmiin.

Tulevalla kaudella JäPS pelaa jalkapallon toiseksi korkeimmalla sarjatasolla Suomessa. Aiempaa korkeammalla tasolla pelaaminen asettaa monia uusia vaatimuksia paitsi seuralle myös kaupungille. Ykkösen pelejä ei nimittäin voida pelata millä tahansa kentällä, vaan ottelupuitteiden on täytettävä sarjatason vaatimukset.

JäPSin kotipelit on tähän asti pelattu 1950-luvulla rakennetulla keskuskentällä, joka on laajan peruskorjauksen tarpeessa. Kentän rapistuneet puitteet eivät kuitenkaan vastaa uuden sarjatason vaatimuksia. Siksi kaupungin on hoidettava olosuhteet kuntoon, jotta JäPSin Ykkösen kotiottelut voidaan jatkossa pelata keskuskentällä.

Keskuskentän parantaminen sisältyy kaupungin investointiohjelmaan, jota valtuusto käsittelee marraskuussa. Pitkään toivottu keskuskentän olosuhteiden parantaminen on siten näkemässä päivänvaloa. Hankkeen toteutuksessa on huolehdittava siitä, että JäPSin uuden sarjatason asettamat vaatimukset täyttyvät.

Eemeli Peltonen
Kirjoittaja on Järvenpään kaupunginhallituksen puheenjohtaja (sd.)

Jaa julkaisu

Eemeli Peltonen

Kansanedustaja (sd.) ja Järvenpään kaupunginhallituksen puheenjohtaja

Jatka lukemista

Kolumni: Rajaturvallisuuslailla torjutaan Venäjän uhkaa

Kolumni on julkaistu Keski-Uusimaassa 12. heinäkuuta 2024. Eduskunnan hallintovaliokunta sai tällä viikolla valmiiksi mietintönsä rajaturvallisuuslaista. Lain tarkoituksena on ennaltaehkäistä ja torjua Venäjän Suomeen kohdistamaa painostamista.