Mielipide: Liikuntapuiston parannettava jalkapallon olosuhteita Järvenpäässä

Mielipidekirjoitus on ilmestynyt Keski-Uusimaassa 6.3.2019.

Tänä keväänä Järvenpäässä on aloitettu keskuskentän ja Juholanmäen alueelle sijoittuvan uuden liikuntapuiston suunnittelu. Kaupunki tavoittelee liikuntapuiston toteutuksella kestävää urheilukenttäratkaisua vuosikymmeniksi eteenpäin.

Liikuntapuiston suunnittelun käynnistymisestä kertovassa tiedotteessaan kaupunki kysyy, mitä nykyisiltä kaupungin urheilukentiltä vielä puuttuu. Tässä vaiheessa hankkeen suunnittelua on tärkeää, että asiasta käydään laajaa keskustelua.

Koko 2000-luvun ajan jalkapallon olosuhteista on kannettu Järvenpäässä paljon huolta. Pidän välttämättömänä, että liikuntapuistohankkeella vastataan myös kaupungin suurimman ja alati kasvavan liikuntalajin nykyisiin ja tuleviin tarpeisiin.

Tutustuttuani keskustan liikuntapuiston alustaviin suunnitelmiin olen huolestunut siitä, että hanke ei huomioi riittävästi jalkapallon tarpeita. Huoli jaetaan laajemminkin, mistä kertoo olosuhteiden parantamista ajavan tuoreen adressin keräämä tuki.

Tunnettu tosiasia on, että Järvenpäästä puuttuu Suomen Palloliiton lisenssivaatimukset täyttävä suurempi jalkapallokenttä. Lajin kahden korkeimman sarjatason otteluiden pelaaminen ei tästä syystä ole mahdollista vaatimukset täyttävien kenttä- ja katsomo-olosuhteiden puuttuessa.

Pidän erittäin tärkeänä, että osana keskustan liikuntapuistoa toteutetaan myös palloliiton lisenssivaatimukset täyttävä jalkapallokenttä. Samalla katsomorakenteet, yleisöpalvelutilat ja pukuhuonetilat on rakennettava laadukkaan tasoisiksi.

Suurempi jalkapallokenttä on toteutettavissa niin, että muidenkin urheilulajien tarpeet kohtaavat liikuntapuistossa. Yleisurheilu- ja jalkapallokentän toteuttaminen toisistaan erillisinä vähentäisi kenttien käytön päällekkäisyyttä ja lisäisi koko hankkeen tehokkuutta.

Järvenpäällä on kaikki edellytykset nousta myös jalkapallon saralla vetovoimaiseksi kaupungiksi. Keskustan liikuntapuiston toteutuksessa on huolehdittava siitä, että tähän tavoitteeseen päästään ja jalkapallon olosuhteita parannetaan nykyisestä.

Eemeli Peltonen

Kirjoittaja on Järvenpään kaupunginvaltuuston puheenjohtaja (sd.)

Jaa julkaisu

Eemeli Peltonen

Kansanedustaja (sd.) ja Järvenpään kaupunginhallituksen puheenjohtaja

Jatka lukemista

Kolumni: Vapaan sivistystyön rahoitus on turvattava

Kolumni on julkaistu Keski-Uusimaassa 4. kesäkuuta 2023. Vapaalla sivistystyöllä on Suomessa pitkät perinteet. Yli sadan vuoden ajan kansalaisopistot ovat tarjonneet suomalaisille mahdollisuuksia elinikäiseen oppimiseen ja

Puhe Tuusulan lukion Jokelan toimipisteen ylioppilasjuhlassa

Tuusulan lukion Jokelan toimipisteen ylioppilasjuhlassa 3. kesäkuuta 2023 pitämäni juhlapuhe. Arvoisat tulevat ylioppilaat, arvoisa apulaisrehtori ja opettajat, hyvät juhlavieraat! Teille Tuusulan lukion ahkerille abiturienteille luovutetaan

Kiitospuheenvuoro Järvenpään kaupunginvaltuustolle

Järvenpään kaupunginvaltuustossa 29. toukokuuta 2023 pitämäni kiitospuheenvuoro kaupunginhallituksen puheenjohtajaksi valinnan johdosta. Arvoisa puheenjohtaja, hyvät valtuutetut, viranhaltijat ja kokousta seuraavat kaupunkilaiset! Kiitos Järvenpään kaupunginvaltuustolle luottamuksesta saada