Mielipide: Liikuntapuiston parannettava jalkapallon olosuhteita Järvenpäässä

Mielipidekirjoitus on ilmestynyt Keski-Uusimaassa 6.3.2019.

Tänä keväänä Järvenpäässä on aloitettu keskuskentän ja Juholanmäen alueelle sijoittuvan uuden liikuntapuiston suunnittelu. Kaupunki tavoittelee liikuntapuiston toteutuksella kestävää urheilukenttäratkaisua vuosikymmeniksi eteenpäin.

Liikuntapuiston suunnittelun käynnistymisestä kertovassa tiedotteessaan kaupunki kysyy, mitä nykyisiltä kaupungin urheilukentiltä vielä puuttuu. Tässä vaiheessa hankkeen suunnittelua on tärkeää, että asiasta käydään laajaa keskustelua.

Koko 2000-luvun ajan jalkapallon olosuhteista on kannettu Järvenpäässä paljon huolta. Pidän välttämättömänä, että liikuntapuistohankkeella vastataan myös kaupungin suurimman ja alati kasvavan liikuntalajin nykyisiin ja tuleviin tarpeisiin.

Tutustuttuani keskustan liikuntapuiston alustaviin suunnitelmiin olen huolestunut siitä, että hanke ei huomioi riittävästi jalkapallon tarpeita. Huoli jaetaan laajemminkin, mistä kertoo olosuhteiden parantamista ajavan tuoreen adressin keräämä tuki.

Tunnettu tosiasia on, että Järvenpäästä puuttuu Suomen Palloliiton lisenssivaatimukset täyttävä suurempi jalkapallokenttä. Lajin kahden korkeimman sarjatason otteluiden pelaaminen ei tästä syystä ole mahdollista vaatimukset täyttävien kenttä- ja katsomo-olosuhteiden puuttuessa.

Pidän erittäin tärkeänä, että osana keskustan liikuntapuistoa toteutetaan myös palloliiton lisenssivaatimukset täyttävä jalkapallokenttä. Samalla katsomorakenteet, yleisöpalvelutilat ja pukuhuonetilat on rakennettava laadukkaan tasoisiksi.

Suurempi jalkapallokenttä on toteutettavissa niin, että muidenkin urheilulajien tarpeet kohtaavat liikuntapuistossa. Yleisurheilu- ja jalkapallokentän toteuttaminen toisistaan erillisinä vähentäisi kenttien käytön päällekkäisyyttä ja lisäisi koko hankkeen tehokkuutta.

Järvenpäällä on kaikki edellytykset nousta myös jalkapallon saralla vetovoimaiseksi kaupungiksi. Keskustan liikuntapuiston toteutuksessa on huolehdittava siitä, että tähän tavoitteeseen päästään ja jalkapallon olosuhteita parannetaan nykyisestä.

Eemeli Peltonen

Kirjoittaja on Järvenpään kaupunginvaltuuston puheenjohtaja (sd.)

Jaa julkaisu

Eemeli Peltonen

Järvenpään kaupunginhallituksen puheenjohtaja, ehdolla eduskuntaan.

Jatka lukemista

Tavoittelen ehdokkuutta eduskuntavaaleissa

Tavoittelen ehdokkuutta eduskuntavaaleissa Ensi keväänä Suomessa järjestetään seuraavan kerran eduskuntavaalit. Suomen suunta on vaaleissa jälleen puntarissa. Viime vuodet olen saanut toimia aktiivisesti niin paikallisissa kuin

Puhe Järvenpään demareiden vappujuhlassa

Puhuin 1.5.2022 Järvenpään demareiden vappujuhlassa Rantapuistossa. Muutokset puhuttaessa mahdollisia. Arvoisat vapun juhlijat, hyvät ystävät! Kokoonnumme tänään, ensimmäistä kertaa kahteen vuoteen, viettämään vappua ilman koronarajoituksia. Mitä

Kolumni: Poikkeuksellisina aikoina tarvitaan yhtenäisyyttä

Kolumni on julkaistu Keski-Uusimaassa 3. huhtikuuta 2022. Kansallista veteraanipäivää vietettiin viime keskiviikkona ympäri Suomen. Laskimme Järvenpäässä kaupungin ja veteraanijärjestöjen seppeleet Veljeä ei jätetä -muistomerkille veteraanien