SDP:n Peltonen ja Heinäluoma kysyvät ministeri Rantaselta: Mikä muuttui yhdessä yössä?

Tiedote on julkaistu 17. marraskuuta 2023.

SDP:n kansanedustajat, hallintovaliokunnan jäsenet Eemeli Peltonen ja Eveliina Heinäluoma pitävät hyvänä ja tarpeellisena, että Suomi on pyytänyt itärajan tilanteeseen apua myös Euroopan raja- ja merivartiovirasto Frontexilta. Kansanedustajat hämmästelevät kuitenkin sitä, miksi vasta eilen kyselytunnilla sisäministeri Rantanen niin ponnekkaasti torppasi kysymyksen eurooppalaisesta tuesta.

– Avunpyyntö Frontexilta on aivan oikea ja vastuullinen päätös, sillä Suomen itäraja on myös EU:n yhteinen ulkoraja. Suomen itärajan turvallisuus ja vakaus on tärkeää niin Suomelle kuin myös koko EU:n yhteinen asia, kansanedustajat muistuttavat.

Peltonen ja Heinäluoma kummastelevat kuitenkin sisäministerin vastausta eilisellä eduskunnan kyselytunnilla, kun häneltä nimenomaisesta aiheesta kysyttiin.

– Vielä eilen ministeri kertoi, ettei EU:n tai Frontexin avulle ole mitään tarvetta tässä hetkessä. Herää kysymys, mikä muuttui yhdessä yössä? Miksi sisäministeri niin painokkaasti eilen tyrmäsi kysymyksemme mahdollisesta tuesta ja sen pyytämisestä kyselytunnilla?

-Suomi on osa EU:ta ja yhteistyö rajavalvonnassa ja sen puitteissa tarvittaessa saatava apu ovat aivan keskeisiä ulottuvuuksia rajaturvallisuutemme varmistamisessa, kaikissa tilanteissa.

Jaa julkaisu

Eemeli Peltonen

Kansanedustaja (sd.) ja Järvenpään kaupunginhallituksen puheenjohtaja

Jatka lukemista