Kiitospuheenvuoro Järvenpään kaupunginvaltuustolle

Järvenpään kaupunginvaltuustossa 29. toukokuuta 2023 pitämäni kiitospuheenvuoro kaupunginhallituksen puheenjohtajaksi valinnan johdosta.

Arvoisa puheenjohtaja, hyvät valtuutetut, viranhaltijat ja kokousta seuraavat kaupunkilaiset!

Kiitos Järvenpään kaupunginvaltuustolle luottamuksesta saada jatkaa kaupunginhallituksen puheenjohtajan tehtävässä! Samalla kun kiitän teitä, haluan onnitella kaupunginhallituksen uusia varapuheenjohtajia Laura Virkkusta ja Tuija Kuusistoa sekä kaikkia hallituksen jäseniä valinnastanne. Odotan paljon tulevalta yhteistyöltämme kaupunginhallituksessa, jonka yhdessä muodostamme seuraavalle kaksivuotiskaudelle.

Onnittelut myös kaupunginvaltuuston puheenjohtajaksi jatkamaan valitulle Petri Graeffelle sekä valtuuston varapuheenjohtajiksi valituille Jorma Piisiselle ja Willem van Schevikhovenille. Uskon, että kaupunginhallituksen ja valtuuston puheenjohtajiston yhteistyö jatkuu rakentavassa ja hyvässä hengessä.

Menneet kaksi vuotta ovat olleet hyvin työntäyteisiä Järvenpään kaupungin päätöksenteossa. Olemme yhdessä hyväksyneet valtuustossa kaksi palveluverkkosuunnitelmaa, ensimmäisen opetuksen ja kasvatuksen palvelualueelle ja toisen hyvinvoinnin palvelualueelle. Palveluverkkopäätösten lisäksi olemme laatineet Järvenpäälle uuden kaupunkistrategian sekä suorittaneet vaalin uuden kaupunginjohtajan valitsemiseksi.

Kun nyt katson eteenpäin tulevia vuosia, uskon tekemistä riittävän myös valtuustokauden jälkimmäiselle puoliskolle. Hallintosäännön päivittäminen, työ- ja elinkeinopalveluiden uudistuksen toteuttaminen alueellisesti sekä kaupungin talouden tasapainottamistyön jatkaminen ovat edessämme jo tulevana syksynä. Kaupunginvaltuusto saa päätettäväkseen myös merkittäviä kaavahankkeita vielä kuluvan vuoden aikana.

Pidetään siis hihat käärittyinä, koska päätettävää riittää yhteisen kotikaupunkimme kehittämiseksi.

Tulevien vuosien työskentelyämme niin hallituksessa, lautakunnissa kuin valtuustossakin ohjaa tuore kaupunkistrategiamme. Sen visio Järvenpäästä metropolialueen pohjoisena keskuksena, jossa järvenpääläiset voivat hyvin ja asiat hoituvat sujuvasti, sopii erinomaiseksi ohjenuoraksi päätöksentekoon. Kaupunkistrategiamme viitoittamalla tiellä on hyvä jatkaa kaupungin kehittämistä asukkaiden parhaaksi.

Näillä sanoilla kiitän kaupunginhallituksen puolesta vielä kerran osoittamastanne luottamuksesta. Kiitos!

Jaa julkaisu

Eemeli Peltonen

Kansanedustaja (sd.) ja Järvenpään kaupunginhallituksen puheenjohtaja

Jatka lukemista

Kolumni: Rajaturvallisuuslailla torjutaan Venäjän uhkaa

Kolumni on julkaistu Keski-Uusimaassa 12. heinäkuuta 2024. Eduskunnan hallintovaliokunta sai tällä viikolla valmiiksi mietintönsä rajaturvallisuuslaista. Lain tarkoituksena on ennaltaehkäistä ja torjua Venäjän Suomeen kohdistamaa painostamista.