Kiitospuhe Järvenpään kaupunginvaltuustolle

Kaupunginvaltuuston 9. elokuuta 2021 kokouksessa käyttämäni kiitospuhe kaupunginhallituksen puheenjohtajiston ja hallituksen jäsenten valinnan jälkeen.

Arvoisa puheenjohtaja, hyvät valtuutetut, viranhaltijat ja kokousta seuraavat kaupunkilaiset,

Kiitos kaupunginvaltuustolle luottamuksesta saada johtaa kaupunginhallitusta alkavalla valtuustokaudella! Samalla kun kiitän teitä, haluan onnitella kaupunginhallituksen uusia varapuheenjohtajia Mikko Taavitsaista ja Willem van Schevikhovenia sekä kaikkia hallituksen jäseniä valintanne johdosta. Odotan paljon tulevalta yhteistyöltämme kaupunginhallituksessa, jonka yhdessä muodostamme seuraavalle kaksivuotiskaudelle.

Onnittelut myös uudelle kaupunginvaltuuston puheenjohtajalle Petri Graeffelle sekä valtuuston varapuheenjohtajiksi valituille Jorma Piisiselle ja Hanna Graeffelle. Uskon, että kaupunginhallituksen ja kaupunginvaltuuston puheenjohtajiston välinen yhteistyö tulee tapahtumaan rakentavassa ja hyvässä hengessä.

Hyvät valtuutetut,

Kesäkuun kuntavaaleissa valitulla kaupunginvaltuustolla on edessä työntäyteinen valtuustokausi, joka käynnistyy tänään toden teolla. Kuntavaaleissa meille tässä valtuustosalissa istuville annettu luottamus on käännettävä teoiksi kaupungin kehittämiseksi. Kaupungin asukkaiden toiveet ja odotukset kohdistuvat nyt meihin valtuutettuihin.

Järvenpää on muiden Suomen kuntien tavoin käännekohdassa uuden valtuustokauden kynnyksellä. Hallinnon mannerlaatat liikkuvat tulevina vuosina, kun hallituksen sosiaali- ja terveydenhuollon uudistus toteutuu. Viimeinenkin yhteys kuntien ja sote-palveluiden välillä katkeaa hyvinvointialueiden aloittaessa vuonna 2023.

Kuntien, myös Järvenpään, on määriteltävä uusiksi roolinsa sote-uudistuksen jälkeisessä ajassa. Kaupungin uuden roolin määritteleminen on mielestäni kaikkein keskeisin kysymys, kun päivitämme kaupunkistrategiaa tulevalla valtuustokaudella. Meidän on muodostettava visio siitä, millaisena näemme Järvenpään vuosikymmenen päästä.

Haasteita toimintaympäristöön tuovat myös yhä jatkuva koronaviruspandemia sekä kaupungin talous. Vaikka pandemia aikanaan väistyykin, pandemian seurausten kanssa olemme tekemisissä vielä pitkään. Kaupungilla voi olla − ja sillä täytyy olla − keskeinen rooli pandemian taloudellisten ja sosiaalisten vahinkojen jälkihoidossa.

Kaupungin talouden saattaminen vakaammalle polulle sote-uudistuksen ja koronapandemian ristipaineessa ei ole yksinkertainen tehtävä. Meidän päätöksentekijöiden velvollisuutena on kuitenkin tarttua tähän haasteeseen. Vain siten voimme turvata Järvenpään edellytykset olla jatkossakin hyvinvoiva, turvallinen ja menestyvä kaupunki.

Hyvät valtuutetut,

Etsiessämme parhaita mahdollisia ratkaisua kaupungin ajankohtaisiin ja tuleviin haasteisiin, vaaditaan niin valtuutetuilta kuin viranhaltijoiltakin luottamusta ja kykyä yhteistyöhön. Jokainen meistä voi toiminnallaan olla rakentamassa yhdessä tekemisen kulttuuria, joka tekee vaikeidenkin solmujen aukaisemisesta mahdollista.

Kaupunginhallituksen puheenjohtajana haluan olla rakentamassa hyvää yhteistyötä ja luottamusta niin valtuustoryhmien, johtavien viranhaltijoiden kuin kaupungin henkilöstönkin kanssa − unohtamatta asukkaita ja kaupungin sidosryhmiä. Kyvystämme yhteistyöhön on pitkälti kiinni, millaisia tuloksia saamme aikaiseksi.

Kaupunginhallitus vastaa kaupungin johtamisesta ja kehittämisestä valtuuston hyväksymien tavoitteiden, suunnitelmien ja päätösten mukaisesti. Jotta kaupunginhallitus voisi onnistua tehtävissään parhaalla mahdollisella tavalla, pidän aktiivisen vuoropuhelun ylläpitämistä hallituksen ja valtuuston välillä aivan välttämättömänä.

Osoituksena sitoutumisestani yhteistyöhön ja vuoropuheluun toivon, että saan vierailla kaikissa kaupunginvaltuuston valtuustoryhmissä tulevan syksyn aikana, jotta voisimme keskustella ryhmien odotuksista tulevalle kaudelle. Uskon, että tapaamisten avulla kykenemme osaltaan luomaan perustaa valtuuston ja hallituksen hyvälle yhteistyölle. Tulen lähestymään asiasta valtuustoryhmien puheenjohtajia vielä kuluvan viikon aikana.

Nyt on aika käydä töihin Järvenpään kehittämiseksi yhä paremmaksi kaupungiksi. Näillä sanoilla haluan koko valitun kaupunginhallituksen puolesta vielä kerran kiittää teitä osoittamastanne luottamuksesta! Kiitos.

Jaa julkaisu

Eemeli Peltonen

Järvenpään kaupunginhallituksen puheenjohtaja, ehdolla eduskuntaan.

Jatka lukemista

Tavoittelen ehdokkuutta eduskuntavaaleissa

Tavoittelen ehdokkuutta eduskuntavaaleissa Ensi keväänä Suomessa järjestetään seuraavan kerran eduskuntavaalit. Suomen suunta on vaaleissa jälleen puntarissa. Viime vuodet olen saanut toimia aktiivisesti niin paikallisissa kuin

Puhe Järvenpään demareiden vappujuhlassa

Puhuin 1.5.2022 Järvenpään demareiden vappujuhlassa Rantapuistossa. Muutokset puhuttaessa mahdollisia. Arvoisat vapun juhlijat, hyvät ystävät! Kokoonnumme tänään, ensimmäistä kertaa kahteen vuoteen, viettämään vappua ilman koronarajoituksia. Mitä

Kolumni: Poikkeuksellisina aikoina tarvitaan yhtenäisyyttä

Kolumni on julkaistu Keski-Uusimaassa 3. huhtikuuta 2022. Kansallista veteraanipäivää vietettiin viime keskiviikkona ympäri Suomen. Laskimme Järvenpäässä kaupungin ja veteraanijärjestöjen seppeleet Veljeä ei jätetä -muistomerkille veteraanien