Uskalletaan puhua myös onnistumisista

Mielipidekirjoitus on julkaistu Keski-Uusimaassa 27.2.2017.

Kuntavaalien alla lehtien yleisönosastot täyttyvät kuntavaaliehdokkaiden mielipidekirjoituksista. Useissa ehdokkaiden kirjoituksissa kiinnitetään huomiota kuntien epäkohtiin ja ongelmiin, jotka tulisi viipymättä korjata.

On tärkeää, että kuntien ongelmista kirjoitetaan. Yhtä tärkeää on kuitenkin nostaa esille niitä asioita, jotka kunnassa toimivat hyvin. Myös kuntavaikuttamisen onnistumisista ja iloisista uutisista on syytä puhua sekä tehdä niitä tunnetuksi.

Haluankin haastaa jokaisen huhtikuun vaaleihin asettuvan kuntavaaliehdokkaan kirjoittamaan ainakin yhden mielipidekirjoituksen siitä, mikä Tuusulassa, Keravalla tai Järvenpäässä toimii hyvin tällä hetkellä. Näin voimme yhdessä ehdokkaina lähettää viestin siitä, että kuntapolitiikka ei ole vain kinastelua vaan aito väylä vaikuttaa.

Yksi jo useita vuosia jatkuneista myönteisistä kehityskuluista Järvenpäässä on monipuolisiin liikuntapaikkoihin panostaminen. Hyvää työtä kuntalaisten ohjatun ja omaehtoisen liikunnallisuuden edistämiseksi on tehty yli puoluerajojen jo useamman vaalikauden ajan.

Nostan muutaman ajankohtaisen esimerkin liikuntapaikkoihin panostamisesta kuluneelta valtuustokaudelta.

Lähiliikuntapaikkoja on rakennettu useita viimeisen neljän vuoden aikana. Pääasiassa liikuntapaikat on sijoitettu ala- ja yläkoulujen yhteyteen. Näin lähiliikuntapaikat ovat mahdollistaneet esimerkiksi lasten ja nuorten omaehtoista liikkumista välitunneilla ja koulupäivän jälkeen.

Toinen esimerkki liikuntaan panostamisesta Järvenpäässä on Lemmenlaaksoon valmistuva uusi frisbeegolfrata, jonka toteutuksesta vastaavat Järvenpään Frisbeegolf ry:n toimijat. Huhtikuussa avattavalle radalle kaupunki antoi käyttöön maa-alueen. Ennakkopuheissa rataa on jo ehditty kehua Etelä-Suomen parhaaksi.

Kolmas, tulevina vuosina rakentuva liikuntapaikka, on uusi monitoimihalli. Sisäliikuntalajeille kuten voimistelulle ja salibandylle tarkoitetun hallin tarkempi suunnittelu on parhaillaan käynnissä. Lopullinen päätös asiasta tehdään myöhemmin. Valmistuessaan halli toisi kipeästi kaivattuja lisätiloja alueen sisäliikuntalajien harrastajille.

Paljon hyvää tapahtuu Järvenpäässä. Siitä liikuntapaikkarakentaminen ja harrastustoiminnan tukeminen ovat hyviä esimerkkejä. Yksin ja yhdessä seurojen kanssa kaupunki on mahdollistanut monia merkittäviä tekoja liikunnallisen elämäntavan edistämiseksi.

Muistetaan siis myös hyvät asiat vaalien lähestyessä. Siten löydämme voimaa niidenkin asioiden korjaamiseen, jotka kunnassa eivät toimi riittävällä tavalla.

Eemeli Peltonen

Kaupunginvaltuutettu, Järvenpään sivistys- ja vapaa-aikalautakunnan puheenjohtaja sekä kuntavaaliehdokas (SDP).