Tehoa valtuustotyöhön

Vaaleista on nyt kulunut jo tovi ja valmistautuminen uuden pestin haasteisiin on alkanut. Perehtyminen kunnan asioihin on päässyt hyvin vauhtiin kaupungin järjestämän Tehoa valtuustotyöhön -koulutussarjan avulla. Koulutussarja on tarkoitettu juuri uusille valtuutetuille.

Koulutukset käsittelivät kuntataloutta, kuntademokratiaa, luottamushenkilöiden vastuuta sekä maankäyttöä ja asumista. Kaikki koulutusjaksot tarjosivat tärkeitä oppitunteja kunnan toiminnasta ja siihen vaikuttamisesta. Asiaohjelman ohella koulutukset ovat olleet antoisa tilaisuus päästä tutustumaan myös toisiin vastavalittuihin valtuutettuihin yli puoluerajojen.

Koulutusjakso on nyt ohitse, mutta opintie kuntapolitiikan arjesta ja vaikuttamisesta valtuustossa on vasta alkanut. Tammikuussa alkava kausi tuo paljon uusia haasteita, joihin pyrin vastaamaan aktiivisella ja oma-aloitteisella asenteella. Pyrin myös kuuntelemaan asioita päätettäessä kuntalaisten mielipiteitä ja toiveita, kuten demokratian henkeen kuuluukin.

Pian vietetään itsenäisyyspäivää ja vuoden vaihdetta. Nyt on hyvä hetki levähtää ja palata sitten mieli ja ajattelu virkeänä alkavan vuoden haasteisiin.

Hyvää päättyvää vuotta ja menestyksekästä uutta vuotta! Tavataan taas tammikuussa.