SDP:n valtuustoryhmä esittää nuorten työllisyyskummitoiminnan käynnistämistä

Tiedote julkaistu 20.5.2016

Järvenpään sosialidemokraattinen valtuustoryhmä esittää nuorten alle 29-vuotiaiden työllisyyskummitoiminnan käynnistämistä Järvenpään kaupungissa. Aloitteen tarkoituksena on tarttua kasvavan nuorisotyöttömyyden ongelmaan konkreettisella ratkaisumallilla. Valtuustoryhmä jättää asiasta valtuustoaloitteen Järvenpään kaupunginvaltuuston kokouksessa perjantaina 20. huhtikuuta 2016.

− Työttömiä nuoria ja aikuisia on nyt yli kaksinkertainen määrä verrattuna vuoteen 2008, jolloin Suomen talous lähti luisuun. Järvenpäässäkin heitä on jo noin 400. Kokemattomuus on osa nuoruutta, mutta nuoria ei saisi jättää yksin kamppailemaan työllistymiseen liittyvien haasteiden kanssa. Esimerkiksi eläkeläisten keskuudessa on valtavaa työelämän kokemusta ja osaamista työelämätaidoista, joista voisi olla hyötyä nuorille työttömille, toteaa sivistys- ja vapaa-aikalautakunnan puheenjohtaja, kaupunginvaltuutettu Eemeli Peltonen.

Sosialidemokraattisen ryhmän esittämässä työllisyyskummimallissa nuori saisi kummilta apua työhakemuksen tekoon ja muuta opastusta työpaikan etsimiseen. Lisäksi nuori saisi työllisyyskummilta tukea ja rohkaisua. Toimintamallin tavoitteena on ohjata nuori työnhakija ja työntekijää tarvitseva yritys yhteen ja siten edistää nuoren työnhakijan työllistymistä. Työllisyyskummit toimisivat yhteistyössä Järvenpään työllisyysyksikön, nuorisokeskuksen ja Uudenmaan TE-toimiston kanssa.

− Ehdotamme aloitteessa, että Järvenpäässä tutkittaisiin mahdollisuutta työllisyyskummitoiminnan aloittamiseen ja kartoitettaisiin eri rahoitusvaihtoehdot ja haettaisiin tarvittaessa projektirahaa toiminnan aloittamiseen. Yksi mahdollisuus olisi Euroopan unionin sosiaalirahasto, joka jakaa tukea työllisyyttä tukevaan sosiaaliseen innovointiin. Meillähän on jo olemassa esimerkiksi yrityskummeja, joten miksi ei aloitettaisi kartoittaa myös työllisyyskummeja, Peltonen kysyy.

Lisätiedot:

Eemeli Peltonen

Kaupunginvaltuutettu, Järvenpään sivistys- ja vapaa-aikalautakunnan puheenjohtaja p. 050 557 9092

Pirjo Komulainen

Kaupunginvaltuutettu, Järvenpään sos. dem. valtuustoryhmän sihteeri p. 040 043 8246